Ekipa Posušja je u prethodnom kolu Premijer lige BiH savladala Željezničar sa 1:0 i sada je puna samopouzdanja.

U sjajnom raspoloženju Pusušaci dočekuju naredni meč, a biće to gostovanje Igmanu u Konjicu.

Najavio ga je trener Branko Karačić.

“Naravno da smo zadovoljni nakon pobjede nad Željezničarom. Iz mnogo razloga. Zbog samopouzdanja, ali i koraka za ekipama s kojim ćemo se boriti cijele sezone. Idemo kvalitetnoj ekipi kao što je Igman, ali u stanju smo dodatno popraviti bodovni saldo u naredna dva meča”, rekao je Karačić.

Potom je govorio o Igmanu.

“Oni imaju jednu čvrstinu koju je ostavio Husref Musemić. Vidjela se njegova strategija jer je tim preuzeo njegov pomoćnik. Vjerujem da neće mnogo mijenjati bez obzira što imaju dva sistema u kojim igraju. Prvenstveno vjerujem u naše igrače i našu igru, te da ćemo iostvariti rezultat kakav očekujemo”, dodao je iskusni strateg.

Priznao je i da je na mukama kad je u pitanju sastav tima za ovaj meč.

“Imamo puno zdravstvenih problema. Boban ne kandidira za meč. Petrović i jandrek su već neko vrijeme odsutni, a vidjećemo i kakva će biti situacija s Kamenarom, u kakvom će psihičkom stanju biti. Lučić ima tri žuta i sve su to stvari koje me bacaju u razmišljanja. No, vjerujem da možemo igru iz prethodne tri utakmice, gdje nismo adekvatno bodovno nagrađeni, prenijeti i na ovaj meč i biti nagrađeni”, zaključio je Karačić.

Utakmica Igman – Posušje igra se u subotu od 17 sati.

Share.

Comments are closed.