Ženska odbojkaška reprezentacija BiH nastup na Evropskom prvenstvu okončala je s bilansom od dvije pobjede i tri poraza.

Nakon eliminacije sa EP, emotivnom objavom na društvenim mrežama oglasila se reprezentativka Edina Selimović.

“Ostat će samo žal… …za ovakvom generacijom, za ovakvim takmičenjima, za ovakvim trenerima koji su došli da pomognu i naprave neki pomak! Ostat će samo jedno “Mogle smo”, jedno “Trebale smo”. Trebale smo “Zbog nas”, zbog “ovog grba”. Čekaj, kojih “nas”, kojeg “grba”? Zbog naših srca Bosansko Hercegovačkih, zbog našeg boljeg sutra, zbog poštovanja ovog posla – sporta, zbog historijskih uspjeha i doprinosa “državi”, zbog poštovanja ovog grba, zbog mladih naraštaja koji su tu i koji dolaze…

Ova država koju zovemo svojom i koju volimo najviše od svih, zbog koje plačemo i plakat ćemo. Ova država je dozvolila pojedincima da upropaste svu ljepotu ovog sporta, najveće i najiskrenije zajedništvo koje trenutno postoji. Dozvolila je ljudima koji veze o sportu nemaju, da se bave time. Dozvolila im je da se bogate preko naših leđa. Dozvolila im je da upropaštavaju najljepše i najpozitivnije. Dozvolila im je da se prema nama, ženama sportiskinjama, ženama koje ponosno nose ovaj grb ophode jedino sa nepoštovanjem i pogrdnim imenima. Mi smo izgradile ovu reprezentaciju.

Mi smo napravile pomak i historijski uspjeh. Mi smo se borile već 15 godina i nismo mnogo uspjele, koliko smo mogle da su nam pomogli, da su nas poštovali a ne samo iskorištavali. Zbog nas su ljudi u svijetu čuli za malu BiH, koja može i ima potencijal. Mene zanima – da li ćemo ikada imati podršku? Da li ćemo ikada biti poštovane? Da li ćemo ikada biti u mogućnosti da pomognemo mladim talentima da vjeruju u ovaj grb – da ih ne puštamo da idu dalje?

Slika i video koji vidite na TV-u je samo paravan i to svi znamo. Hvala Vam svima koji znate kroz šta se prolazi u ovoj državi da bi se došlo do nekog rezultata. Vi nemojte odustajati od nas a nećemo ni mi.

Ovo je moj grb, ovo je moja domovina – Jedna jedina Bosna i Hercegovina”, napisala je Selimović.

Share.

Comments are closed.