Nogometaši Zrinjskog osigurali su aktivan rezultat nakon prvog susreta play-offa Evropske lige.

Plemići su poraženi od LASK-a iz Linza rezultatom 1:0, ali prvak BiH ima šansu nadoknaditi minimalni zaostatak za sedam dana u Mostaru.

Strijelac gola za Plemiće bio je Nemanja Bilbija.

“Ne znam kako bi bilo da smo bolje otvorili meč. Moram se složiti sa činjenicom da smo ušli bojažljivo. Gubili smo duele, čiste lopte. Žulj je to sjajno dva puta iskoristio. 2:0 smo gubili, ali smo uspjeli se donekle vratiti. Kasnije smo imali šanse, imali i oni. Mislim da je 2:1 dosta dobar rezultat kako smo ušli u utakmicu”, rekao je Bilbija za N1.

Da li je LASK bio sjajan, ili je loša partija Zrinjskog u prvih 30 minuta riješila meč.

“Možda sam očekivao malo bolji LASK. Tempom su bili nešto lošiji, austrijska liga je jaka. Nisu me impresionirali, ali i dalje su favoriti. Nešto ćemo se i mi pitati u Mostaru”, rekao je Bilbija, a potom se nadovezao:

“Mi smo napravili veliki korak. Prvi put smo u historiji u grupnoj fazi. Ovaj meč i za mene i za sve u klubu je bonus utakmica. Nećemo se predati i mislim da uz publiku koja će biti 12 igrač, dat ćemo sve od sebe.”

Da li je neigranje Jakovljevića i Barišića bio preveliki hendikep?

“Moram se vratiti i na Batarela kojem je bila prva utakmica. On je to iznio momački sa Senićem. Falili su nam Jakovljević i Barišić, to su najbolji stoperi u ligi, ali oni će nam pomoći u drugoj utakmici”, zaključio je Bilbija.

Revanš meč igra se za sedam dana u Mostaru.

Share.

Comments are closed.