Željezničar će u okviru petog kola Premijer lige BiH dočekati Tuzla City.

Tim povodom na Grbavici je održana konferencija za medije na kojoj su se obratili šef struke Plavih Nermin Bašić i prvotimac Irfan Jašarević.

Željin strateg ovom prilikom se osvrnuo na poraz u Posušju te kazao:

“Utakmica protiv mog bivšeg kluba, klub koji zaslužuje pažnju. Napravili su dobru ekipu, koja po meni može da se bori za Evropu. Nama je izazov da vidimo koliko brzo poraz iz prošle utakmice možemo da obradimo i da se vratimo na pobjednički kolosijek i na dobru igru koja nas je krasila. Želimo da se što manje prilagođavamo ekipama i da imamo svoj stil. Svaka utakmica je zahtjevna i ima posebnu pripremu. Ovo su utakmice u kojima ćemo mi vidjeti realno gdje smo i na čemu radimo”, kazao je Bašić te nastavio:

“Atmosfera je dobra, poraz nas nije poljuljao, a poraz nekada i dobro dođe da nešto naučimo iz njega, da li smo naučili vidjećemo sutra. Imamo problemčiće sa povredama. Štilić je duže odustan, možda će danas početi trenirati da vidimo u kakvom je stanju, Šehić je obnovio povredu zadnju ložu i za Abdulmalika će se mislim riješiti pitanje njegovog boravka i da će biti u kadru naredne sedmice”.

Nahlašava kako je ključna mentalna priprema:

“Ovdje je neka druga utakmica, protiv druge ekipe, koja želi da igra, Tuzla Cityja. Naša liga je specifična, jer ne možete furati samo jedan stil, jer su drugačiji protivnici, drugačiji tereni, nekim protivnicima se morate prilagođavati. Ovo je utakmica u kojoj želimo nametnuti svoj stil. Želimo težiti modernoj igri koja će Želju krasiti. Veliki izazov u Želji je kada jednu izgubiš da se ne poljulja samopouzdanje, da se ne poremeti ekipa. Psihološki mislim da će biti krucijalno kako ćemo biti pripremljeni za utakmicu”.

Jašarević je konstatovao:

“Kao što kaže šef, svima je jasno da želimo da zaboravimo igru iz Posušja i da se okrenemo narednim utakmicama. Naglašavam igru, nismo dobro stajali, nismo dobro igrali kao u Evropi, kao protiv Borca. Željno iščekujemo utakmicu protiv Tuzle pred našim navijačima da pokažemo tu igru. Dobro smo radili ove sedmice i nadamo se tri boda”.

Share.

Comments are closed.