Zastupnik Stranke za Bosnu i Hercegovine u Skupštini Kantona Sarajevo Jasmin Šaljić komentarisao je danas istupanje dvije kolegice iz ove stranke.

Naime, on je svoje mišljenje podijelio u komentaru objave predsjednika SBiH-a Semira Efendića.

– Ja, Jasmin Šaljić, zastupnik u Skupštini KS ispred SBiH, “svjedočim” da bez legimiteta Semira Efendića kao nosioca liste za Skupštinu Kantona Sarajevo i povjerenja koje uživa u narodu kao dugogodišnji načelnik sarajevske Općine Novi Grad, niko od nas nije ostvario dovoljan broj glasova da bi sjedio u Skupštini – započeo je on.

Dodaje kako je na listi sam Semir Efendić imao 78 posto glasova, a svi ostali zajedno 22 posto.

– Toliko o legimitetu i legalitetu. Prag od 20 posto od nas 35 zastupnika u Skupštini prešlo je, nisam siguran, samo tri ili četiri. Očito je da postoje osobe koji ne misle kao mi i kojima gaženje sopstvenog Ustava radi funkcija i zaposlenja ne predstavlja nikakav problem. Mi nastavljamo državotvornim putem po cijenu svega jer nemamo izbora – kazao je on te dodao:

– Građani su vidjeli da nam funkcije ne znače ništa, vidjeli su da smo odbili ono što dosad niko nije.

SBiH je nakon Općih izbora 2022. godine u Skupštinu Kantona Sarajevo ušao sa pet zastupnika. U skupštinskim klupama sjedili su iz ove stranke Muamer Bandić, Fatima Gavrankapetanović-Smailbegović, Jasmin Šaljić, Admela Hodžić i Elza Gaković. Hodžić je sredinom jula istupila iz stranke, a sada je to uradila i Gaković. Stranka za BiH trenutno ima tri zastupnika u Skupštini KS.

Share.

Comments are closed.