Peto kolo Premijer lige BiH otvorit će u petak od 20 satifudbaleri Borca i Sloge. Klubovi su dogovorili zamjenu domaćinstva, stoga će tako Borac ugostiti ekipu koju sa klupe predvodi Vlado Jagodić.

Borac na krilima sjajnog rezultata iz prošlog kola želi ponoviti pristup i igru, a strateg crveno-plavih, Vinko Marinović smatra da igračima na psihičkom planu veoma znači partija iz prošlog kola, ali i upozorava na prednosti Sloge.

“Atipična ekipa za naše uslove, veliki broj visokih igrača što je njihova velika prednost prilikom prekida. Nadam se da ćemo u duelu s njima biti još bolji nego protiv Igmana, želimo nastaviti niz dobrih igraara i rezultata.Zadatak je isti kao protiv Igmana i uvijek težimo pobjedi, postavljeni su ciljevi pred nas koje ćemo ostvariti samo kroz pobjede.Nakon 4 nekompletirana kola već je počela sječa trenera”, rekao je Marinović, kako prenosi SrpskaInfo.

Sarajevo i Velež već su odlučili da promijene šefove stručnog štaba.

“Kod nas je to tako, svi smo mi pod pritiskom, a trener je uvijek taj koji prvi ode. Tako je i u okruženju, svima je potrebno vrijeme kojeg nema mnogo, očekuje se rezultat. Gledamo svi da budemo što bolji”, rekao je Marinović.

Čuvar mreže velikana iz Platonove Milan Mijatović očekuje težak i zahtjevan meč, ali ne sumnja u dobru igru i pozitivan rezultat. Sloga je fizički dominantna ekipa.

“U dobrom smo momentu, a sigurno da je pristup kao u prošlom kolu recept kako trebamo igrati”, rekao je Mijatović.

Share.

Comments are closed.