Michael Jordan osjetio se pozvanim da se uključi u raspravu o najvećem playmakeru svih vremena nakon što se Stephen Curry u podcastu Gilberta Arenasa složio s bivšim košarkašem da ta titula pripada njemu. Poznati ESPN-ov voditelj i novinar Stephen A. Smith u svojoj se emisiji First Take složio s Curryjem argumentirajući zašto je superstar Golden State Warriorsa veći od Magica Johnsona.

Jordan, koji ima više slobodnog vremena otkako je prodao većinski vlasnički udio u Charlotte Hornetsima, vidio je emisiju te Smithu u šest ujutro poslao poruku od 146 riječi u kojima mu je obrazložio zašto nije u pravu te insistirao na tome da cijelu poruku pročita u svojoj emisiji, što je Smith i učinio. U poruci stoji:

“Dobro jutro, gospodine. Iako će se uvijek raspravljati o najvećem u bilo čemu, moje mišljenje o najvećem playmakeru svih vremena razlikuje se od vašeg. Magic Johnson je uvjerljivo najbolji playmaker svih vremena. Steph Curry vrlo je blizu, ali ne ispred njega. Treba definirati pojam playmakera da se uđe u ozbiljnu raspravu.

Steph Curry je daleko najbolji šuter svih vremena. Da, svojim je kretanjem stvorio mnoge šuteve za svoje suigrače. U karijeri trice gađa 43 posto. Ali Magic Johnson izumio je triple-double. Nije ga zaista izumio, ali učinio ga je primjetljivijim u smislu učinka na utakmicu. To je statistika za razigravače, ako ćemo pravo.

Magic je bio najbolji. Možemo nastaviti, ali ne želim vam uzeti previše vremena. Znam da razumijete poentu. Usput, Magic ima pet NBA naslova.”

Share.

Comments are closed.