U danas potpisanom sporazumu, FK Sloboda i NK Rudar iz Bukinja formalizovali su svoju dugogodišnju saradnju koja je rezultirala uspostavljanjem poslovno-tehničkog partnerstva.

Kako je saopćila Sloboda, ovaj korak donosi značajne prednosti za oba kluba i doprinosi daljem razvoju lokalnog fudbala.

Već dugi niz godina, Fudbalski klub Sloboda je bio korisnik terena i resursa Nogometnog kluba Rudar za svoje pripremne aktivnosti i odigravanje utakmica.

Potpisivanjem formalnog sporazuma, ova saradnja se dodatno jača, a obje strane su odlučne da zajedničkim snagama unaprijede uslove za trenažne procese i ostvare bolje rezultate na terenu.

Predsjednik Fudbalskog kluba Sloboda, Senad Mujkanović, izrazio je svoje oduševljenje uspostavljenom saradnjom i istakao:

“Raduje nas uspostavljena saradnja sa Rudarom iz Bukinja. To je naš tuzlanski klub koji je uvijek bio uz Slobodu. Zajedničkim radom ćemo se truditi da osiguramo još bolje uslove na stadionu u Bukinju koji će pomoći i nama, ali i Rudaru u daljem napredovanju.”

Tokom aktuelnih priprema, prvotimci Slobode već koriste stadion u Bukinju kao trenažni teren i to će nastaviti činiti do završetka tekuće sezone. Ovaj korak omogućava timu da maksimalno iskoristi resurse partnera kako bi se pripremili za izazove koji ih očekuju.

Ova poslovno-tehnička saradnja predstavlja sjajan primjer međusobne podrške i sinergije među lokalnim sportskim klubovima. Kroz udružene napore, FK “Sloboda” i NK “Rudar” stvaraju pozitivan uticaj na sportsku scenu grada i regiona, istovremeno ostvarujući svoje sportske ciljeve, saopćeno je iz FK Sloboda.

Share.

Comments are closed.