Zakon o PDV-u ponovo je iznevjerio privrednike. Amandmanom SNSD-a izbrisano je pola predloženih izmjena koje bi, zapravo, bile od velike koristi privrednicima, a u konačnici značile i bolje uvjete za radnike.

Suad Ećo iz Udruženja poslodavaca FBiH rekao je, gostujući u Dnevniku 3 FTV-a, da su poslodavci iznenađeni odlukom Parlamenta BiH da se njihov zahtjev o pomjeranju plaćanja PDV-a na kraj mjeseca ne prihvati, pogotovo jer se radi, kako je istakao, o prijedlogu koji je usaglašen s udruženjima poslodavaca iz oba bh. entiteta.

– Radilo se o apsolutno ekonomskoj mjeri u kojoj nema nikakve politike. Ovakva djelimična izmjena Zakona o PDV-u za nas ne predstavlja nikakvu promjenu. Ne bi došlo do fiskalne ugroženosti budžeta. Posebno je iznenađujuće da nije postojala ni volja da se o tome priča – istakao je Ećo.

Prema njegovim riječima, amandman SNSD-a je uništio sva očekivanja koja su poslodavci imali, stoga oni pozivaju da se ovaj zakon ne usvoji u Domu naroda Parlamenta BiH.

– Ovakve djelimične izmjene za nas nisu izmjene i ovo je samo bacanje prašine u oči svima nama. Pozivamo da se ovakav zakon ne usvoji jer on ništa neće promijeniti na terenu niti će te promjene nama nešto značiti – poručio je Ećo.

Share.

Comments are closed.