Svjetsko prvenstvo u košarci počinje sutra, a misli košarkaša Crne Gore okrenute su samo ka prvom rivalu.

Jugoistočne komšije u prvom kolu igraju protiv Meksika, a mladi košarkaš Marko Simonović uvjeren je u pobjedu.

“Odmah nakon test meča sa Filipinima krenuli smo konkretno samo za Meksiko da se pripremamo. Nezgodna su ekipa, šutiraju dosta, imaju mnogo brzih napada, tako da će fokus biti da zaustavimo njihovu brzu igru, da zaustavimo njihove šuteve, a da u napadu odigramo našu igru”, poručio je iz Manile centar crnogorskog tima, prenose Vijesti.me.

Meč protiv Meksika zakazan je za sutra (petak) od 10.45 sati po našem vremenu, a upravo bi odgovor na brzu igru rivala trebalo da bude sjajna centarska linija Crne Goru koju čini i Simonović.

“Mislim da ćemo sa visokim igračima, posebno sa Nikolom Vučevićem i Bojanom Dubljevićem, imati prednost u unutrašnjoj igri, ali i da staloženom igrom i ono kako znamo da igramo, možemo da napravimo prednost i spolja”, ne sumnja bivši košarkaš Chicago Bullsa, koji je će od naredne sezone nositi dres Crvene zvezde.

U grupi sa Crnom Gorom još su Egipat i Litvanija, čini se da je Crna Gora ipak kvalitetnija od predstavnika Srednje Amerike i Afrike, ali…

“Ni za jednu ekipu na Svjetskom prvenstvu ne možete da kažete da je loša – za svaku se zna zbog čega je tu i svaka se bori da pruži maksimum”, jasan je Simonović.

Raniji dolazak u Filipine prijao je momcima Boška Radovića.

“Stigli smo prije sedam dana, imali smo vremena i da treniramo, ali i za prijateljski meč sa Filipinima, a sutra nas čeka i prva utakmica na Mundobasketu protiv Meksika i mislim da smo spremni za taj meč”, zaključio je Simonović.

Dakle, utakmica se igra od 10.45h, a prijenos je na Sport Klubu.

Share.

Comments are closed.