Jučer su navijači Sarajeva ostali zatečeni informacijom da je Simon Rožman prekrižio četiri fudbalera.

Prvenstveno zbog činjenice da se na tom spisku našao Samir Zeljković, skupa sa Ivanom Bornom Jelićem Baltom, Ivanom Ikićem i Besimom Šerbečićem.

Kasnije se pominjao i odlazak Kevina Viverosa, spektakularnog ovoljetnog pojačanja iz Kolumbije, kao i Tarika Kapetanovića, koji bi navodno trebao na posudbu u Slobodu, iz koje je prošle sedmice došao u Sarajevo.

Danas je trening Sarajeva posjetila ekipa Nove BH, za koju je govorio Rožman. Tom prilikom nije demantovao navode iz medija, iako je rekao da su to još uvijek špekulacije.

Naravno, pošto se FK Sarajevo još nije zvanično oglasio.

“To je uvijek špekulacija dok nije zvanično. Iz našeg kluba sve ćete pravovremeno saznati”, rekao je Rožman i dodao:

Normalno je kad se radi o prelaznom roku, svi imaju neke upite, a sa druge strane je želja napraviti ekipu koja je konkurentna za sve ciljeve kluba i one koje navijači priželjkuju. Ima tu još vremena, prostora, sve ćemo pravovremeno reći javnosti, a uvijek će biti nekih špekulacija koje nisu istinite”, poručio je Rožman.

Govorio je o učinku tima u prethodna dva meča.

“Znate i sami kako je teško kad dolaziš u novu sredinu. Koliko toga moraš ispratiti, postaviti neku šemu u kojoj klub treba funkcionisati. Kad su tu pobjede, onda je puno lakše raditi u hodu. To je primarno i bio naš cilj, ali znamo koliko još moramo raditi na svim segmentima. Naravno da sam rezultatom zadovoljan jer bolje od 6 bodova iz dva meča ne može”, istakao je Slovenac.

Share.

Comments are closed.