Premijer liga Bosne i Hercegovine godinama iza nas navikla nas je na poptuno nerealan broj smjena trenera.

Ništa nije drugačije počela ni nova sezona. Nisu odigrana ni kompletna četiri kola, a tri trenera već su smijenjena u klubovima iz bh. elite.

Prije Jusufbegovića, smijenjeni su Husref Musemić i Mirza Varešanović, a njih dvojica nisu vodili Igman i Sarajevo niti u jednoj utakmici Premijer lige BiH.

Musemić je prošao pripreme s ekipom Igmana i onda je iznenada došlo do rastanka nakon što se počeo povezivati sa Sarajevom.

Musemić je izjavio kako je sve prošlo fer, te da se s Igmanom razišao korektno, ali nezvanične informacije govore da je tu ipak bilo određenih razmirica nevezanih za posao u Sarajevu.

Varešanović je ekipu Sarajeva vodio samo u Evropi, gdje je bordo tim još jednom doživio fijasko. Eliminisan je od Torpeda iz Kutaisija u prvom pretkolu Konferencijske lige i smijenjen je prije nego što je Sarajevo krenulo u svoju sezonu Premijer lige.

Ostaje da sačekamo i vidimo ko će biti sljedeća trenerska’žrtva’. Ne bi nikoga iznenadilo ni kada bi novu smjenu vidjeli (nakon) predstojećeg vikenda i utakmica 5. kola.

Share.

Comments are closed.