Elza Gaković, zastupnica u Skupštini Kantona Sarajevo, napustila je Stranku za Bosnu i Hercegovinu.

Potvrdio je to Semir Efendić, predsjednik te stranke i na svom Facebook profilu pojasnio o čemu se zapravo radi:

– “Hrani sirotu na svoju sramotu”, kaže narodna poslovica. Munir Gaković, muž od kantonalne zastupnice SBiH, Elze Gaković, tražio je od mene prvo da radi u Općini, u Odsjeku za javne nabavke, jer je išao na neke kurseve o javnim nabavkama iako je završio fakultet za sport, a nakon toga je tražio i da bude direktor/upravnik bazena Dobrinja. Dotični je inače zaposlenik JP Olimpijski bazen Otoka. Kada to što je tražio nije dobio, Elza Gaković napušta klub SBiH u Skupštini KS, jer je to isto ili nešto slično očito obećao neko drugi – naveo je Efendić.

Dodao je “kako lično osjeća potrebu da se izvini građanima Kantona Sarajevo i članstvu Stranke za BiH što se takva osoba uopće našla na listi i poziciji koja je omogućila prolazak u Skupštinu KS”.

– Kako ona, tako i Admela Hodžić, koja je istupila prije dva mjeseca. Za njih je i broj od dvije hiljade ličnih glasova nedostižan i misaona imenica, a izborni prag za Skupštinu KS bio je oko sedam hiljada. Dakle, odnijele su mandate koji nisu njihovi i s njima dalje trguju, na svoju sramotu. Matematički to predstavlja neki gubitak, ali politički i ljudski ne znači ništa i bez njih ćemo sigurno biti jači i bolji. Uvjeren sam da je bolje što takve osobe više nisu s nama, jer s njima nema napretka nikome, ni stranci, ni narodu, ni državi – naveo je Efendić.

 

Share.

Comments are closed.